VIŠEDNEVNI PROGRAMI
VIŠEDNEVNI PROGRAMI
OMNIVIA višednevni programi nude izvorne doživljaje koji su spoj tradicije, povijesti, kulture i čudesne raznovrsnosti ljudi, običaja i gastronomije s područja Srednje Dalmacije. Programi su osmišljeni i organizirani za veće ili manje grupe posjetitelja koji kroz odgovorni turizam žele upoznati kulturno i prirodno nasljeđe ove regije.
Kulinarske radionice mediteranske kuhinje (UNESCO) pod mentorstvom vrhunskog chefa. Obilazak obiteljskih imanja i gospodarstava, upoznavanje lokalnog kulturnog i gastronomskog nasljeđa.
Iskustvena enološka edukacija o autohtonim hrvatskim sortama vina. Obilazak okruženja iz kojih sorte potječu te upoznavanje vinara koji ih proizvode. Degustacije i uparivanja hrane i vina.
Istraživanje puteva soli doživljajem specifičnoga krajolika glavnih postaja hrvatskih solana. Upoznavanje lokalnih gastrospecijaliteta u kojima je sol jedan od glavnih sastojaka uz kušanje vina iz slanijeg podneblja.
Bicikliranje kroz Dalmatinsku zagoru i posjet muzeju Alke (UNESCO). Obilazak Poljica, kanjona i izvora rijeke Cetine te Modrog i Crvenog jezera uz pogled s najljepših vidikovaca i degustaciju tradicionalnih jela i vina.
Jedinstven doživljaj povijesti, kulture, prirodnih ljepota te gastronomije i lokalnih običaja Srednje Dalmacije. Upoznavanje sa zaštićenom nematerijalnom baštinom Hrvatske uz posjet članovima mreže Culinary Heritage.
Radionica pripreme kruha ispod peke u okruženju kanjona rijeke Cetine. Upoznavanje kulinarskog naslijeđa i mentorirana tradicionalna priprema u poznatoj mlinici iz 19. stoljeća koja je danas uređena kao restoran.
Susret sa stoljetnom tradicijom omiških gusara uz posjet tvrđavi Mirabela. Sudjelovanje u bitci s gusarima na rijeci Cetini te gusarske igre i ples uz bogatu gusarsku večeru – jela u kojima su uživali i omiški gusari.
Tečaj klapskog pjevanja (UNESCO) uz upoznavanje s nastankom, običajima i tradicijom klapske pjesme te uživanje u tradicionalnim dalmatinskim jelima. Obilazak Omiša, Splita i Šibenika (UNESCO) te izlet u NP Krka.
Uzbudljiva priča o dalmatinskom podrijetlu zinfandela, najpopularnije vinske sorte u Americi. Kušanje vrhunskih vina istoga godišta, ali različitih vinara, uz vodstvo sommeliera. Edukacija o načinima degustacije i izbora vina.
Potraga za izgubljenim vinskim sortama Dalmacije. Predstavljanje i kušanje vina proizvedenih od autohtonih vrsta grožđa, stoljećima uzgajanih u dalmatinskim vinogradima. Edukacija o načinima degustacije i izbora vina.
Autentičan doživljaj života na dalmatinskom otoku Braču. Razgledavanje najljepših bračkih lokacija uz degustaciju domaćih specijaliteta, otočkih vina i maslinovih ulja. Posjet Muzeju ulja i kamenoklesarskoj školi te izleti u Split i Omiš.
Pješačenje antičkim putevima kroz zadivljujući krajolik cetinske krajine uz obilazak arheoloških lokaliteta i posjet etnografskim muzejima. Degustacija rimskih specijaliteta te tradicionalnih jela Dalmacije i Dalmatinske zagore.
Nezaboravno osjetilno iskustvo Dalmacije i Dalmatinske zagore upoznavanjem i degustacijom vrhunskih autohtonih vinskih sorti i tradicionalnih lokalnih specijaliteta na autentičnim lokacijama.
Obilazak Dioklecijanove palače i arheoloških nalazišta Poljica, Oneuma, antičke Salone, tvrđave Klis te lokaliteta Tilurium i Gardun. Radionica klapskog pjevanja te kušanje antičkih specijaliteta i tradicionalnih dalmatinskih jela.
Romantično putovanje za pamćenje, s početkom u antičkoj carskoj palači i završetkom u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Inspirativni izleti u idiličnim okruženjima kao stvorenim za nove zajedničke uspomene