VIŠEDNEVNI PROGRAMI

Potpun doživljaj

Putovanje je najbolji način za otkrivanje svijeta, pogotovo ako se možete potpuno prepustiti doživljaju. Ako nemate vremena, volje ili znanja takav pothvat isplanirati sami, predlažemo vam organizirani aranžman. Naši višednevni programi dat će vam dubok uvid u lokaciju i otkriti vam male tajne koje sami ne biste lako saznali.

OMNIVIA višednevni programi nude izvorne doživljaje koji su spoj tradicije, povijesti, kulture i  čudesne raznovrsnosti ljudi, običaja i gastronomije s područja Srednje Dalmacije. Programi su osmišljeni i organizirani za veće ili manje grupe posjetitelja koji kroz odgovorni turizam žele upoznati kulturno i prirodno nasljeđe ove regije.

OMNIVIA-top-five-program-T

TOP 5 originalnih višednevnih programa:

Svi OMNIVIA višednevni programi:

KUHAM I UŽIVAM – MEDITERANSKA KUHINJA

Kulinarske radionice mediteranske kuhinje (UNESCO) pod mentorstvom vrhunskog chefa. Obilazak obiteljskih imanja i gospodarstava, upoznavanje lokalnog kulturnog i gastronomskog nasljeđa.

ŠKOLA VINA U DALMACIJI

Iskustvena enološka edukacija o autohtonim hrvatskim sortama vina. Obilazak okruženja iz kojih sorte potječu te upoznavanje vinara koji ih proizvode. Degustacije i uparivanja hrane i vina.

STAZAMA BIJELOG ZLATA – ISTRAŽIMO PUTEVE SOLI U DALMACIJI
Salt-production
city-of-dubrovnik

Istraživanje puteva soli doživljajem specifičnoga krajolika glavnih postaja hrvatskih solana. Upoznavanje lokalnih gastrospecijaliteta u kojima je sol jedan od glavnih sastojaka uz kušanje vina iz slanijeg podneblja.

BICIKLOM KROZ DALMATINSKU ZAGORU

Bicikliranje kroz Dalmatinsku zagoru i posjet muzeju Alke (UNESCO). Obilazak Poljica, kanjona i izvora rijeke Cetine te Modrog i Crvenog jezera uz pogled s najljepših vidikovaca i degustaciju tradicionalnih jela i vina.

KULINARSKA BAŠTINA SREDNJE DALMACIJE

Jedinstven doživljaj povijesti, kulture, prirodnih ljepota te gastronomije i lokalnih običaja Srednje Dalmacije. Upoznavanje sa zaštićenom nematerijalnom baštinom Hrvatske uz posjet članovima mreže Culinary Heritage.

KULINARSKA RADIONICA PRIPREME KRUHA ISPOD PEKE

Radionica pripreme kruha ispod peke u okruženju kanjona rijeke Cetine. Upoznavanje kulinarskog naslijeđa i mentorirana tradicionalna priprema u poznatoj mlinici iz 19. stoljeća koja je danas uređena kao restoran.

GUSARSKA NOĆ U KANJONU RIJEKE CETINE

Susret sa stoljetnom tradicijom omiških gusara uz posjet tvrđavi Mirabela. Sudjelovanje u bitci s gusarima na rijeci Cetini te gusarske igre i ples uz bogatu gusarsku večeru – jela u kojima su uživali i omiški gusari.

TEČAJ KLAPSKOG PJEVANJA

Tečaj klapskog pjevanja (UNESCO) uz upoznavanje s nastankom, običajima i tradicijom klapske pjesme te uživanje u tradicionalnim dalmatinskim jelima. Obilazak Omiša, Splita i Šibenika (UNESCO) te izlet u NP Krka.

PRIČA O ZINFANDELU

Uzbudljiva priča o dalmatinskom podrijetlu zinfandela, najpopularnije vinske sorte u Americi. Kušanje vrhunskih vina istoga godišta, ali različitih vinara, uz vodstvo sommeliera. Edukacija o načinima degustacije i izbora vina.

IZGUBLJENE SORTE DALMACIJE

Potraga za izgubljenim vinskim sortama Dalmacije. Predstavljanje i kušanje vina proizvedenih od autohtonih vrsta grožđa, stoljećima uzgajanih u dalmatinskim vinogradima. Edukacija o načinima degustacije i izbora vina.

BRAČ – ŽIVOT NA DALMATINSKOM OTOKU

Autentičan doživljaj života na dalmatinskom otoku Braču. Razgledavanje najljepših bračkih lokacija uz degustaciju domaćih specijaliteta, otočkih vina i maslinovih ulja. Posjet Muzeju ulja i kamenoklesarskoj školi te izleti u Split i Omiš.

HIKING RIMSKIM CESTAMA DALMACIJE

Pješačenje antičkim putevima kroz zadivljujući krajolik cetinske krajine uz obilazak arheoloških lokaliteta i posjet etnografskim muzejima. Degustacija rimskih specijaliteta te tradicionalnih jela Dalmacije i Dalmatinske zagore.

OKUSI I MIRISI – VINA DALMACIJE

Nezaboravno osjetilno iskustvo Dalmacije i Dalmatinske zagore upoznavanjem i degustacijom vrhunskih autohtonih vinskih sorti i tradicionalnih lokalnih specijaliteta na autentičnim lokacijama.

ARHEOLOŠKA BAŠTINA SREDNJE DALMACIJE

Obilazak Dioklecijanove palače i arheoloških nalazišta Poljica, Oneuma, antičke Salone, tvrđave Klis te lokaliteta Tilurium i Gardun. Radionica klapskog pjevanja te kušanje antičkih specijaliteta i tradicionalnih dalmatinskih jela.

ROMANTIČNA DALMACIJA

Romantično putovanje za pamćenje, s početkom u antičkoj carskoj palači i završetkom u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Inspirativni izleti u idiličnim okruženjima kao stvorenim za nove zajedničke uspomene

Prijavite se za OMNIVIA newsletter, inspirirajte se ljepotom i emocijama Dalmacije te saznajte novosti među prvima.

explore Dalmatia in every way