VIŠEDNEVNI PROGRAMI
VIŠEDNEVNI PROGRAMI
OMNIVIA višednevni programi nude izvorne doživljaje koji su spoj tradicije, povijesti, kulture i čudesne raznovrsnosti ljudi, običaja i gastronomije s područja Srednje Dalmacije. Programi su osmišljeni i organizirani za veće ili manje grupe posjetitelja koji kroz odgovorni turizam žele upoznati kulturno i prirodno nasljeđe ove regije.



Upoznavanje lokalnih proizvođača, života i običaja. Degustacije, vođene kulinarske radionice jela triju regija. Potraga za tartufima, branje šparoga, maslina. Pješačenje planinskim stazama Gorskog kotara. Autentični premium smještaj.


Interpretacijska šetnja s poljičkom junakinjom Milom Gojsalić. Obilazak Povijesnog muzeja Poljica i Omiša. Upoznavanje klapskog pjevanja i degustacija soparnika. Razgled Splita i mediteranska kulinarska radionica.


Šetnja u društvu srednjovjekovnih junakinja Mile Gojsalić i kneginje Kačić. Priča o Poljičkoj republici i slavnim omiškim gusarima. Izrada unikatnih suvenira i degustacija soparnika. Obilazak Dioklecijanove palače u Splitu.


Kulinarske radionice mediteranske kuhinje (UNESCO) pod mentorstvom vrhunskog chefa. Obilazak obiteljskih imanja i gospodarstava, upoznavanje lokalnog kulturnog i gastronomskog nasljeđa.


Iskustvena enološka edukacija o autohtonim hrvatskim sortama vina. Obilazak okruženja iz kojih sorte potječu te upoznavanje vinara koji ih proizvode. Degustacije i uparivanja hrane i vina.


Istraživanje puteva soli doživljajem specifičnoga krajolika glavnih postaja hrvatskih solana. Upoznavanje lokalnih gastrospecijaliteta u kojima je sol jedan od glavnih sastojaka uz kušanje vina iz slanijeg podneblja.


Bicikliranje kroz Dalmatinsku zagoru i posjet muzeju Alke (UNESCO). Obilazak Poljica, kanjona i izvora rijeke Cetine te Modrog i Crvenog jezera uz pogled s najljepših vidikovaca i degustaciju tradicionalnih jela i vina.


Jedinstven doživljaj povijesti, kulture, prirodnih ljepota te gastronomije i lokalnih običaja Srednje Dalmacije. Upoznavanje sa zaštićenom nematerijalnom baštinom Hrvatske uz posjet članovima mreže Culinary Heritage.


Radionica pripreme kruha ispod peke u okruženju kanjona rijeke Cetine. Upoznavanje kulinarskog naslijeđa i mentorirana tradicionalna priprema u poznatoj mlinici iz 19. stoljeća koja je danas uređena kao restoran.


Susret sa stoljetnom tradicijom omiških gusara uz posjet tvrđavi Mirabela. Sudjelovanje u bitci s gusarima na rijeci Cetini te gusarske igre i ples uz bogatu gusarsku večeru – jela u kojima su uživali i omiški gusari.


Tečaj klapskog pjevanja (UNESCO) uz upoznavanje s nastankom, običajima i tradicijom klapske pjesme te uživanje u tradicionalnim dalmatinskim jelima. Obilazak Omiša, Splita i Šibenika (UNESCO) te izlet u NP Krka.


Uzbudljiva priča o dalmatinskom podrijetlu zinfandela, najpopularnije vinske sorte u Americi. Kušanje vrhunskih vina istoga godišta, ali različitih vinara, uz vodstvo sommeliera. Edukacija o načinima degustacije i izbora vina.


Potraga za izgubljenim vinskim sortama Dalmacije. Predstavljanje i kušanje vina proizvedenih od autohtonih vrsta grožđa, stoljećima uzgajanih u dalmatinskim vinogradima. Edukacija o načinima degustacije i izbora vina.


Autentičan doživljaj života na dalmatinskom otoku Braču. Razgledavanje najljepših bračkih lokacija uz degustaciju domaćih specijaliteta, otočkih vina i maslinovih ulja. Posjet Muzeju ulja i kamenoklesarskoj školi te izleti u Split i Omiš.


Pješačenje antičkim putevima kroz zadivljujući krajolik cetinske krajine uz obilazak arheoloških lokaliteta i posjet etnografskim muzejima. Degustacija rimskih specijaliteta te tradicionalnih jela Dalmacije i Dalmatinske zagore.


Nezaboravno osjetilno iskustvo Dalmacije i Dalmatinske zagore upoznavanjem i degustacijom vrhunskih autohtonih vinskih sorti i tradicionalnih lokalnih specijaliteta na autentičnim lokacijama.


Obilazak Dioklecijanove palače i arheoloških nalazišta Poljica, Oneuma, antičke Salone, tvrđave Klis te lokaliteta Tilurium i Gardun. Radionica klapskog pjevanja te kušanje antičkih specijaliteta i tradicionalnih dalmatinskih jela.


Romantično putovanje za pamćenje, s početkom u antičkoj carskoj palači i završetkom u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Inspirativni izleti u idiličnim okruženjima kao stvorenim za nove zajedničke uspomene