Kulinarska baština Srednje Dalmacije

Jedinstven doživljaj povijesti, kulture, prirodnih ljepota te gastronomije i lokalnih običaja Srednje Dalmacije. Upoznavanje sa zaštićenom nematerijalnom baštinom Hrvatske uz posjet članovima mreže Culinary Heritage.

Ovaj šestodnevni program jedinstven je spoj povijesti, kulture, prirodnih ljepota te gastronomije i lokalnih običaja Srednje Dalmacije.

Upoznajte slavu Poljičke Republike, prirodnu ljepotu kanjona rijeke Cetine i gastonomsko bogatstvo ovoga kraja. Iskusite tradicionalna jela omiške stine, Cetine i mora te poznati soparnik u vrhunskomu lokalnom restoranu.

Istražite izvornu ljepotu, okuse i mirise Zagore degustirajući vina obiteljske vinarije s 200-godišnjom tradicijom, a potom se zasladite slavnom tortom makarana. Doživite Split sa srednjevjekovne tvrđave Klis, iz Dioklecijanove palače i okusima domaćih delicija spravljenih po starinskim recepturama. Otkrijte tradiciju otoka Brača u etnoekoselu Dol te saznajte i sami je li njihova torta harpoćuša doista slatki afrodizijak kako je bračani nazivaju. Doživite Srednju Dalmaciju svim čulima!

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od 6 do 8 dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća:

1. dan: Dolazak u Omiš

2. dan: Tura Poljica, degustacija soparnika, ručak u restoranu u kanjonu rijeke Cetine

3. dan: Izlet Modro i Crveno jezero, degustacija u obiteljskoj vinariji, ručak u ekoselu, degustacija torte makarana

4. dan: Izlet tvrđava Klis, degustacija lokalnih proizvoda, Split, ručak

5. dan: Izlet Brač, etnoekoselo Dol, degustacija hrapoćuše, ručak u konobi

6. dan: Odlazak

OMNIVIA-Srednja_Dalmacija
You will visit:  OMIŠ  ·  POLJICA  ·  BLUE AND RED LAKES  ·  KLIS  ·  SPLIT  ·  BRAČ

Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 150 osoba. |  Smještaj 3*, 4* ili 5* moguć je u hotelu i privatnom smještaju. | Prijevoz je moguć u organizaciji agencije. | Stručno vođenje moguće je na engleskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). | Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Other OMNIVIA multi-day programs: