Priča o zinfandelu

Uzbudljiva priča o dalmatinskom podrijetlu zinfandela, najpopularnije vinske sorte u Americi. Kušanje vrhunskih vina istoga godišta, ali različitih vinara, uz vodstvo sommeliera. Edukacija o načinima degustacije i izbora vina.

Iako enološki svijet nije općepoznat kao mjesto gdje se odvijaju velike avanture, priča o otkriću podrijetla zinfandela toliko je uzbudljiva da bi se po njoj mogao snimiti dobar film. Otkrit ćemo vam koji bi bio kraj: nakon godina istraživanja i DNA testiranja vinove loze širom svijeta dokazao je da je zinfandel zapravo autohtona hrvatska sorta tribidrag poznata od najmanje 15. stoljeća.

Ostatak priče, od toga kako je sve počelo do veze između američkog zinfandela, omiškog pribidraga, kaštelanskog crljenka i dalmatinskoga tribidraga možete saznati tijekom ovog programa. Istovremeno ćete imati i priliku kušati razna vrhunska vina proizvedena od grožđa istih korijena. Nakon svega će vam zasigurno biti jasnije zašto zinfandel u Americi uživa toliko kultni status da se mnogi obožavatelji odluče posjetiti i njegovu daleku djedovinu Dalmaciju.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od 6 dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća:

1. dan: dolazak u Omiš

2. dan: vinska radionica „Priča o zinfandelu“ pod mentorstvom sommeliera, ručak u kanjonu rijeke Cetine

3. dan: izlet Split, razgledanje Dioklecijanove palače, degustacija maslinova ulja

4. dan: izlet Kaštela, obilazak vinograda crljenka, razgled vinarije, kušanje vina, posjet Biblijskom vrtu, ručak u Trogiru

5. dan: izlet Komarna, kušanje sorte tribidrag u obiteljskoj vinariji, ručak

6. dan: odlazak.

OMNIVIA-Srednja_Dalmacija
Posjetit ćete:  OMIŠ  · KANJON CETINE  ·  SPLIT  ·  KAŠTELA  ·  TROGIR

Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. |  Smještaj 3*, 4* i 5* moguć je u hotelu i privatnom smještaju. |  Prijevoz je moguć u organizaciji agencije. |  Stručno vođenje moguće je na engleskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). |  Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Ostali OMNIVIA višednevni programi: