Tečaj klapskog pjevanja

Tečaj klapskog pjevanja (UNESCO) uz upoznavanje s nastankom, običajima i tradicijom klapske pjesme te uživanje u tradicionalnim dalmatinskim jelima. Obilazak Omiša, Splita i Šibenika (UNESCO) te izlet u NP Krka.

Kažu: „Klapa je krug kojemu je središte u Omišu“. Stoga ne postoji mjesto koje će vas bolje uvesti u svijet klapske pjesme, koju je i UNESCO prepoznao i uvrstio na popis nematerijalne kulturne baštine.

Omiš će vam najbolje dočarati kako je nastala klapska pjesma, kad su se prijatelji nalazili u konobi i pjevali a capella, način karakterističan za dalmatinsku klapu. S vremenom se ta pjesma prenijela na omiške ulice i trgove, a danas više ne poznaje granice.

Međutim, klapa nije samo način pjevanja, klapa je druženje, prijateljstvo, osjećaj pripadanja, Dalmacija. Klapa je način života s kojim ćemo vas rado upoznati. Otkrit ćemo vam i tajne ponosnog, maloga gradića smještena na spoju mora, rijeke i planine – Omiša i povesti vas u posjet UNESCO-ovih gradova Splita i Šibenika te nacionalnog parka Krka.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od 8 dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća:

1. dan: Dolazak
2. dan: Tematski razgled Omiša, izložba dalmatinskih klapa, konoba, tečaj klapskog pjevanja
3. dan: Izlet Split, ručak
4. dan: Tečaj klapskog pjevanja
5. dan: Izlet Šibenik, nacionalni park Krka, ručak
6. dan: Tečaj klapskog pjevanja, sudjelovanje na probi klape
7. dan: Tradicionalna dalmatinska večera uz nastup lokalne klape
8. dan: Odlazak

You will visit:  OMIŠ  ·  SPLIT  · ŠIBENIK  ·  KRKA

Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 4 do 50 osoba. |  Smještaj 3*, 4* ili 5* moguć je u hotelu i privatnom smještaju. | Prijevoz je moguć u organizaciji agencije. | Stručno vođenje moguće je na engleskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). | Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Other OMNIVIA multi-day programs: