Zaštita osobnih podataka

UVOD

Turistička agencija OMNIVIA – Obrt za ugostiteljstvo, turizam, trgovinu i usluge Kaštil Slanica (u daljnjem tekstu OMNIVIA) priznaje i cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje očuvati sigurnost podataka koje putem https://omnivia.hr prikupi.

OMNIVIA prikuplja, obrađuje i čuva Vaše osobne podatke sukladno EU Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i drugim važećim propisima. Podaci neće bit proslijeđeni trećim osobama ili iznijeti u treće zemlje, osim u slučaju potrebe za realizacijom ugovorenih usluga (npr. smještaj, prijevoz, pratitelj, osiguranje i dr.).

Smatrat ćemo da daljnje korištenje https://omnivia.hr  predstavlja Vaše prihvaćanje svih u nastavku opisanih uvjeta.

KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje ste dobrovoljno dali OMNIVIA-i korištenjem https://omnivia.hr: popunjavanjem upitnika za tailor made programe i smještaj i/ili slanjem poruke putem mrežne stranice (kontakt forma).

Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim podacima OMNIVIA će koristit samo u svrhu ispunjavanja Vaših zahtjeva.

REZERVACIJA

Pri rezervaciji paket aranžmana, izleta, prijevoza, smještaja ili druge usluge OMNIVIA-e bit će potrebni osobni podaci nositelja rezervacije koji mora biti punoljetan (npr. ime, adresa, kontakt telefon, e-mail  i sl.) i podaci ostalih korisnika usluge (npr. ime, datum rođenja). Samo neophodni podaci za realizaciju usluge bit će dostupni isključivo partnerima u realizaciji usluge paket aranžmana, izleta, prijevoza, smještaja i ostalih ugovorenih usluga.

KOLAČIĆI

Kolačići (engl. cookies) omogućavaju OMNIVIA-i  prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na https://omnivia.hr  (npr. na kojim dijelovima Internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a gdje najkraće), koji se Internet preglednik (npr. Internet Explorer, Opera, Safari, Google Chrome, Firefox) koristi i slično.

OMNIVIA zadržava pravo korištenja kolačića na https://omnivia.hr  no svaki korisnik može zabraniti primanje kolačića uređivanjem/promjenama postavki u svom Internet pregledniku.

POVEZNICE

https://omnivia.hr može sadržavati poveznice na druge Internet stranice (npr. Facebook, Instagram, HTZ, TZSDŽ, članci i sl.). Sukladno tome upozoravamo i molimo korisnike da uzmu u obzir kako OMNIVIA  ne može biti odgovorna za poštivanje privatnosti na spomenutim Internet strancima. Stoga korisnike potičemo na pažljivo čitanje Izjave o privatnosti svake Internet stranice kojoj pristupaju.

DIGITALNI MARKETING

Kontakt informacije, kao što je e-mail adresa, su neophodne u slučaju kada želite koristiti uslugu primanja ponude promotivnih materijala od strane OMNIVIA-e putem e-maila i/ili newslettera. Promotivni materijali podrazumijevaju informacije o uslugama i posebnim ponudama te novostima.

Usluga se može onemogućiti u bilo kojem trenutku na način da se aktivira poveznica „Odjava“ na kraju e-maila (newslettera) ili slanjem zahtjeva za brisanjem sa popisa za digitalni marketing na e-mail adresu [email protected]

SIGURNOST

OMNIVIA poduzima sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitili podaci korisnika, tijekom unosa i prijenosa, obrade podataka, te prilikom pohrane. Pristup podacima je ograničen i imaju ga samo oni zaposlenici kojima su isti potrebni radi obavljanja poslovnih aktivnosti.

Osobni podaci koji su OMNIVIA-i ustupljeni prilikom slanja upita putem kontakt forme i/ili popunjavanjem online upitnika za tailor made programe i smještaj,  čuvat će se za vrijeme postojanja Internet stranice i biti će uništeni najkasnije prilikom gašenja iste.

Korisnici u bilo kojem trenutku imaju pravo zatražiti obavijest o tome koji se njihovi osobni podaci obrađuju od strane OMNIVIA odnosno da se isti izmjene ili obrišu, slanjem pisanog zahtjeva na e-mail adresu [email protected]

OBAVIJESTI O PROMJENAMA

U slučaju promjena vezanih za pravila o poštivanju privatnosti obavijest će biti objavljena na naslovnoj stranici Internet stranice s ciljem upoznavanja korisnika.

Turistička agencija Omnivia – Obrt za ugostiteljstvo, turizam, trgovinu i usluge Kaštil Slanica

Poljički trg 2, 21310 Omiš – Hrvatska

Kontakt: +385(0)21862238; [email protected]

Prvo izdanje dokumenta: Omiš, 28. svibanj 2018.