JEDNODNEVNI POGRAMI

Dan za pamćenje

Moto naših jednodnevnih programa jest: Carpe diem! Jedan dan možda nije mnogo, ali može biti dovoljan da napunite baterije za susrete s novim izazovima. Stoga ako nemate mnogo vremena, naši su kratki programi prava prilika da zgrabite jedan odličan dan koji ćete pamtiti zauvijek!

OMNIVIA jednodnevni programi osmišljeni su kako bi posjetiteljima u kratkom vremenu pružili što više doživljaja za pamćenje. Programi su raznoliki i bogati, prikladni za razne interese i uzraste, a svaki je moguće i prilagoditi specifičnim zahtjevima ili po potrebi proširiti dodatnim aktivnostima poput ručka, večere ili noćenja.

OMNIVIA-most-wanted-programs-T

NAJTRAŽENIJI jednodnevni programi:

Svi OMNIVIA jednodnevni programi:

RAFTING NA RIJECI CETINI
gourmet-food

Dinamičan rafting izlet tijekom kojeg se izmjenjuje opuštajuće putovanje mirnim dijelom rijeke s uzbudljivim spuštanjem niz njene slapove i brzace. Siguran i zabavan doživljaj za sve generacije osigurava pratnja stručnih vodiča.

HIKING DO TVRĐAVE FORTICA
Omis-fortica
Omis-river

Pješačenje od Omiša do tvrđave Fortica na 303 metra visine Omiške Dinare. Prekrasni pogledi na grad Omiš i većinu Poljica te na kanjon rijeke Cetine, Brački kanal i otoke Brač, Hvar i Šoltu. Ulaz u tvrđavu i razgledanje unutrašnjosti.

KAJAKOM KROZ RIJEKU I MORE
Cetina-kayak

Opuštajući i zabavan izlet. Vožnja kajakom od izletišta Radmanove mlinice do Omiša. Razgled olupine potonulog broda s maskom i disaljkama, na samo nekoliko metara dubine. Uključene snimke i fotografije nakon izleta.

KULINARSKA RADIONICA PRIPREME KRUHA ISPOD PEKE

Radionica pripreme kruha ispod peke u okruženju kanjona rijeke Cetine. Upoznavanje kulinarskog naslijeđa i mentorirana tradicionalna priprema u poznatoj mlinici iz 19. stoljeća koja je danas uređena kao restoran.

HIKING KROZ KANJON CETINE
Cetina-river
Cetina-hiking

Pješačenje kroz zadivljujuću prirodu kanjona rijeke Cetine. Upoznavanje desetak endemskih vrsta biljaka i nekoliko zaštićenih vrsta životinja. Prekrasan pogled na Ilinac, najveći slap u Hrvatskoj, visok 130 metara.

HIKING DO GOSPE SNJEŽNE
lady-of-snows

Planinarenje od Omiša kroz tjesnac do sela Naklice te „križnim putom“ i crkvice Gospe Snježne na 406 metara nadmorske visine. Divan pogled na grad Omiš i dalmatinske otoke uz povijesnu priču o srednjim Poljicama.

GUSARSKA NOĆ

Susret sa stoljetnom tradicijom omiških gusara. Vožnja brodicama od Omiša do Kaštil Slanice i sudjelovanje u bitci s gusarima na rijeci Cetini. Gusarske igre i ples uz bogatu večeru – jela u kojima su uživali i omiški gusari.

PANORAMSKA VOŽNJA BRODICOM
Boat-river-cetina
Nature - animals

Opušteno uživanje u ljepotama raznovrsne prirode kanjona Cetine. Vožnja brodicom od Omiša do Radmanovih mlinica ili Kaštil Slanice, uz mogućnost tradicionalnog ručka lokalnih specijaliteta. Brojne prilike za prekrasne fotografije.

VINSKA RADIONICA „PRIČA O ZINFANDELU“

Uzbudljiva priča o dalmatinskom podrijetlu zinfandela, najpopularnije vinske sorte u Americi. Kušanje vrhunskih vina istoga godišta, ali različitih vinara, uz vodstvo sommeliera. Edukacija o načinima degustacije i izbora vina.

VINSKA RADIONICA „IZGUBLJENE SORTE DALMACIJE“

Potraga za izgubljenim vinskim sortama Dalmacije. Predstavljanje i kušanje vina proizvedenih od autohtonih vrsta grožđa, stoljećima uzgajanih u dalmatinskim vinogradima. Edukacija o načinima degustacije i izbora vina.

DAN S GUSAROM IZ OMIŠA

Razgledavanje srednjovjekovne tvrđave Mirabela i susret s omiškim gusarom. Panoramska vožnja brodicom kroz kanjon rijeke Cetine. Gusarska gozba u restoranu Kaštil Slanica, lokalni specijaliteti u kojima su nekoć uživali i omiški gusari.

ZIPLINE KROZ KANJON

Nezaboravan, 2100 metara dug adrenalinski spust kroz kanjon rijeke Cetine. Uzbudljiva trosatna ekološka avantura s jedinstvenim vidicima koji oduzimaju dah. Zabavan doživljaj za sve generacije, osiguran pratnjom stručnih vodiča.

SLOBODNO PENJANJE U OMIŠU

Aktivna avantura puna adrenalina na lako dostupnoj lokaciji Planovo. Smjerovi uspona različitih težina, pogodni kako za početnike, tako i za iskusne penjače. Prekrasni vidici na ušće rijeke Cetine, grad Omiš i velebne stijene koje ga okružuju.

KULINARSKA RADIONICA PRIPREME SOPARNIKA

Radionica pripreme tradicionalnoga poljičkog jela – soparnika. Stručna priprema na tradicionalan način, u autentičnom okruženju te uz upoznavanje kulinarskog naslijeđa. Aktivno sudjelovanje u pripremi i degustacija po završetku.

UPOZNAVANJE TRADICIJE KLAPSKOG PJEVANJA U OMIŠU
gourmet-food

Obilazak Omiša i gradskih lokacija vezanih uz klapsko pjevanje – konobe, Kuće festivala dalmatinskih klapa i trgova na kojima se festival odvija. Upoznavanje s nastankom, običajima i tradicijom klapske pjesme. Razgledavanje multimedijalne izložbe dalmatinskih klapa.

Prijavite se za OMNIVIA newsletter, inspirirajte se ljepotom i emocijama Dalmacije te saznajte novosti među prvima.

explore Dalmatia in every way