Kulinarska radionica pripreme kruha ispod peke

Radionica pripreme kruha ispod peke u okruženju kanjona rijeke Cetine. Upoznavanje kulinarskog naslijeđa i mentorirana tradicionalna priprema u poznatoj mlinici iz 19. stoljeća koja je danas uređena kao restoran.

Tijekom tisućljeća Cetina je na svom putu prema moru usjekla veličanstven kanjon. Svojim gromograsnim hukom donosila je snagu koja je pokretala mlinska kola pa se mlinice na ovom spoju brzaca i mirnog toka spominju već u 17. i 18. stoljeću. Radmanove mlinice svoj najveći procvat doživljavaju u 19. stoljeću, a danas su uređene kao restoran i izletište gdje se u svježini krošnji visokih stabala, spokoju kamenih mlinskih kola i sunčanog sata osjeća ladanjski duh prošlosti.

Kulinarska radionica pripreme kruha ispod peke odvija se u izvornim uvjetima, po recepturi nasljeđenoj od naših predaka, na kominu, uz pucketanje vatre i miris dima. Mentorstvo domaćice prenijet će svakom gostu i male tajne pripreme koje će rezultirati odličnim kruhom i lijepim uspomenama.

gourmet-food

Radionica traje oko 2 sata. Program obuhvaća:

  • pripremu kruha ispod peke pod stručnim vodstvom u restoranu Radmanove mlinice
  • zakusku tijekom radionice – pršut, sir, kruh ispod peke i domaće vino.
You will visit:  OMIŠ  ·  CETINA RIVER CANYON  ·  RADMANOVE MLINICE

Program se može realizirati u periodu od travnja do studenog. | Minimum za organizaciju radionice je 2 osobe.Radionica je pogodna za sve dobne skupine (djeca mlađa od 18 godina moraju biti u pratnji roditelja ili odgovorne odrasle osobe). | Stručno vođenje je moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). | Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Other OMNIVIA one-day programs: