Vinska radionica „Priča o zinfandelu“

Uzbudljiva priča o dalmatinskom podrijetlu zinfandela, najpopularnije vinske sorte u Americi. Kušanje vrhunskih vina istoga godišta, ali različitih vinara, uz vodstvo sommeliera. Edukacija o načinima degustacije i izbora vina.

Iako enološki svijet nije općepoznat kao mjesto gdje se odvijaju velike avanture, priča o otkriću podrijetla zinfandela toliko je uzbudljiva da bi se po njoj mogao snimiti dobar film. Otkrit ćemo vam koji bi bio kraj: nakon godina istraživanja i DNA testiranja vinove loze širom svijeta dokazao je da je zinfandel zapravo autohtona hrvatska sorta tribidrag poznata od najmanje 15. stoljeća.

Ostatak priče, od toga kako je sve počelo do veze između američkog zinfandela, omiškog pribidraga, kaštelanskog crljenka i dalmatinskoga tribidraga možete saznati tijekom ove radionice. Istovremeno ćete imati i priliku kušati razna vrhunska vina proizvedena od grožđa istih korijena.

Nakon svega će vam zasigurno biti jasnije zašto zinfandel u Americi uživa toliko kultni status da se mnogi obožavatelji odluče posjetiti i njegovu daleku djedovinu Dalmaciju.

Radionica traje oko 2,5 sata. Program obuhvaća:

• upoznavanje s podrijetlom sorte zinfandel

• kušanje vina (ista godina, različiti proizvođači) uz vodstvo sommeliera

• edukacija o načinima kako odabrati vino

• mogućnost proširenja programa zakuskom, ručkom ili večerom u restoranu Kaštil Slanica.

OMNIVIA-Srednja_Dalmacija

Organizacija izleta je moguća za grupe od 2 do 100 osoba. |  Radionica je pogodna za osobe starije od 18 godina. |  Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). |  Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Ostali OMNIVIA jednodnevni programi: