Hiking kroz kanjon Cetine

Pješačenje kroz zadivljujuću prirodu kanjona rijeke Cetine. Upoznavanje desetak endemskih vrsta biljaka i nekoliko zaštićenih vrsta životinja. Prekrasan pogled na Ilinac, najveći slap u Hrvatskoj, visok 130 metara.

Cetina-river

Kažu da naš boljitak ovisi o dobrobitima koje nam priroda pruža. Naime, priroda je jedan od najpouzdanijih poticaja za psihičko i fizičko zdravlje jer poboljšava pamćenje, vraća energiju, oslobađa stres, jača imunitet i kreativnost, izoštrava razmišljanje i općenito pozitivno utječe na kvalitetu života. Stoga liječnici svima savjetuju provođenje vremena na otvorenome… Mi vam pak preporučujemo neka to bude u gotovo netaknutoj prirodi kanjona rijeke Cetine.

Ova pješačka tura pravi je povratak čovjeka biljnomu i životinjskom svijetu, čija je raznolikost jedno od ključnih obilježja upravo kanjona Cetine. Tako ćete već u kratkoj šetnji krševitim krajolikom naići na ljekovito smilje, vrijesak, kadulju, majčinu dušicu i gospinu travu, a malo detaljnija potraga otkrit će vam čak deset endemskih biljaka. Ovdje obitavaju i brojne životinjske vrste od kojih su neke i zaštićene. U Cetini možete vidjeti nekoliko endemskih vrsta riječnih riba, dok uz obalu možete susresti krške gušterice, velike zelene žabe, crne liske i divlje patke, a dublje u šumi i lisice, zečeve, kune bjelice, jazavce pa čak i divlje svinje.

Nature-smilje

Boravak u prirodi kanjona Cetine također je i prilika za pronalazak motivacije povezivanjem s nečim većim od nas samih, poput primjerice impozantnog slapa Ilinac visokog čak 130 metara.

Cetina-hiking

Izlet traje oko 3 do 4 sata. Program obuhvaća:

  • transfer od Omiša do startne pozicije
  • obilazak kanjona Cetine, od sela Zakučac do sela Ostrvica i natrag
  • stručno vođenje (profesionalni vodiči s položenom prvom pomoći Hrvatske gorske službe spašavanja)
  • visokokvalitetne fotografije i snimke s izleta
  • moguće proširenje programa tradicionalnim ručkom lokalnih specijaliteta u restoranu Radmanove mlinice ili u restoranu Kaštil Slanica.
You will visit:  OMIŠ  ·  CETINA CANYON

Organizacija izleta je moguća za grupe od 2 do 40 osoba. | Izlet je pogodan za sve dobne skupine (djeca mlađa od 18 godina moraju biti u pratnji roditelja ili odgovorne odrasle osobe). | Cijena uključuje osiguranje. | Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). | Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Other OMNIVIA one-day programs: