Slobodno penjanje u Omišu

Aktivna avantura puna adrenalina na lako dostupnoj lokaciji Planovo. Smjerovi uspona različitih težina, pogodni kako za početnike, tako i za iskusne penjače. Prekrasni vidici na ušće rijeke Cetine, grad Omiš i velebne stijene koje ga okružuju.

Već prvi pogled na Omiš nad kojim se uzdižu strmi i goli klifovi otkrit će vam zašto je slobodno penjanje jedna od najpopularnijih sportskih aktivnosti u Omišu. No ne dajte da vas njihov impozantan izgled zavara, penjanje u Omišu nije samo za profesionalce.

Stijene koje se nalaze u neposrednoj okolici grada iznimno su razvedene pa nude mnogo smjerova za penjače svih razina znanja, od početnika do iskusnih penjača. Za one koji još nisu probali uspeti se na stijenu isključivo vlastitom snagom i spretnošću, tu su iskusni instruktori koji će im pomoći i pokazati najbolje tehnike. Iskusni penjači pak mogu birati između mnogobrojnih smjerova različitih težina, a za one najzahtjevnije tu je i nekoliko smjerova dugih 300 i više metara.

Planovo je omiljeno sastajalište svih penjača u Omišu. Stijene su jedinstveno orijentirane na sve četiri strane svijeta, što znači da se penjati može u različito doba dana, na suncu zimi ili u hladu ljeti kada je većina stijena u Dalmaciji poput vruće ploče. Ukratko, nema razloga da ne dođete što prije.

 

Izlet traje oko 3 sata (ovisno o fizičkoj spremi penjača). Program obuhvaća:

 

• upute i nadzor instruktora sportskog penjanja (profesionalni vodič s diplomom Hrvatskoga planinarskog saveza, diplomom speleološke škole, položenom prvom pomoći Hrvatske gorske službe spašavanja te certifikatom „Rescue 3 International“)

• najkvalitetniju opremu: penjačke cipele, pojase i kacige

• energetsko piće i čokoladicu za povrat snage

• moguće proširenje programa tradicionalnim ručkom lokalnih specijaliteta u restoranu Radmanove mlinice ili u restoranu Kaštil Slanica.

Organizacija izleta je moguća za grupe od 2 do 40 osoba. | Izlet je pogodan za sve dobne skupine (djeca mlađa od 18 godina moraju biti u pratnji roditelja ili odgovorne odrasle osobe). | Preporučujemo ponijeti sportsku odjeću i obuću, fotoaparat i vodu. | Cijena uključuje i osiguranje od ozljeda. | Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). | Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Ostali OMNIVIA jednodnevni programi: