Hiking do Gospe Snježne

Planinarenje od Omiša kroz tjesnac do sela Naklice te „križnim putom“ i crkvice Gospe Snježne na 406 metara nadmorske visine. Divan pogled na grad Omiš i dalmatinske otoke uz povijesnu priču o srednjim Poljicama.

Gospe Snježna nalazi se na vrhu Stomorica planinskog masiva Poljička planina koji se proteže od Omiša pa sve do Splita. Crkvica je ime je dobila po pričama starosjeditelja koji svjedoče o čudu kada je na tom vrhu usred ljeta pao snijeg.

Hiking do Gospe Snježne odličan je za one koji su raspoloženi za malo izazovnije i dinamičnije pješačenje. Prvi dio puta vodi kroz čudesan tjesnac između dva vrha – Komornjaka i Babjače, do sela Naklice koje se nalazi na 235 metara nadmorske visine. U drugi dio puta, od Naklica do Gospe Snježne, uklopljena je kalvarija te je on nazvan „križnim putom“, na čijem kraju ustrajne pješake očekuju crkvica i prekrasni vidici na grad Omiš i dalmatinske otoke. Znatiželjnici mogu saznati i zanimljivu priču o povijesti srednjih Poljica te po želji degustirati izvorni soparnik – specijalitet koji se u Poljicama priprema već stoljećima.

Izlet traje oko 3 do 4 sata (9750 m). Program obuhvaća:

  • pješačenje od Liščine u Omišu do Gospe Snježne
  • stručno vođenje (profesionalni vodiči s položenom prvom pomoći Hrvatske gorske službe spašavanja)
  • visokokvalitetne fotografije i snimke s izleta
  • moguće proširenje programa degustacijom poljičkog soparnika ili tradicionalnim ručkom lokalnih specijaliteta u restoranu Radmanove mlinice ili u restoranu Kaštil Slanica
You will visit:  OMIŠ  ·  POLJICA

Organizacija izleta je moguća za grupe od 2 do 40 osoba.  |  Izlet je pogodan za sve dobne skupine (djeca mlađa od 18 godina moraju biti u pratnji roditelja ili odgovorne odrasle osobe).  |  Cijena uključuje osiguranje.  |  Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskome jeziku (a na upit i na drugim jezicima).  |  Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Other OMNIVIA one-day programs: