Izgubljene sorte Dalmacije

Potraga za izgubljenim vinskim sortama Dalmacije. Predstavljanje i kušanje vina proizvedenih od autohtonih vrsta grožđa, stoljećima uzgajanih u dalmatinskim vinogradima. Edukacija o načinima degustacije i izbora vina.

Uzmemo li u obzir to da su najvrjednije sorte grožđa one autohtone, Dalmacija je jedna od najznačajnijih vinskih riznica. Naime, ovdje se može naći čak stotinjak drevnih vrsta koje su nakon stoljeća i stoljeća uzgoja na istoj lokaciji preuzele određene specifične karakteristike koje nikako nije moguće reproducirati. Riječ je o pravom bogatstvu u trsovima.

No, neke od starih vrsta tijekom vremena su gotovo nestale iz sjećanja. Srećom, danas ima sve više vinara koji odlučuju revitalizirati predmetne vrijedne izgubljene sorte i tako ih ipak otrgnuti od zaborava.

To ni u kojem slučaju nije lak posao. Mnogo je truda, upornosti i napora potrebno kako bi se vratila jedna izgubljena sorta pa se u to upuštaju samo najveći stručnjaci i pravi zaljubljenici u vina. Ovaj program otkit će vam njihov svijet – svijet izgubljenih sorti.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od 6 dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća:

1. dan: dolazak u Omiš

2. dan: vinska radionica „Izgubljene sorte Dalmacije“ pod mentorstvom sommeliera, ručak u kanjonu rijeke Cetine

3. dan: izlet Šibenik i NP Krka, posjet obiteljskoj vinariji u Skradinu, degustacija vina autohtone sorte

4. dan: izlet Split, razgledanje Dioklecijanove palače, degustacija maslinova ulja

5. dan: izlet Imotski (mogućnost bicikliranja), obilazak Modrog i Crvenog jezera, posjet obiteljskoj vinariji u Vrgorcu, degustacija vina autohtone sorte

6. dan: odlazak.

OMNIVIA-Srednja_Dalmacija
Posjetit ćete:  OMIŠ  · KANJON CETINE  ·  ŠIBENIK  ·  NP KRKA  ·  SKRADIN  ·  SPLIT  ·  IMOTSKI  ·  CRVENO I MODRO JEZERO

Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. |  Smještaj 3*, 4* i 5* moguć je u hotelu i privatnom smještaju. |  Prijevoz je moguć u organizaciji agencije. |  Stručno vođenje moguće je na engleskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). |  Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Ostali OMNIVIA višednevni programi: