Brač – život na dalmatinskom otoku

Autentičan doživljaj života na dalmatinskom otoku Braču. Razgledavanje najljepših bračkih lokacija uz degustaciju domaćih specijaliteta, otočkih vina i maslinovih ulja. Posjet Muzeju ulja i kamenoklesarskoj školi te izleti u Split i Omiš.

Za većinu kontinentalaca život na otoku čini se kao san. Odlazak „u izolaciju“ vide kao veliku avanturu i bijeg od užurbanosti jer za mnoge otočane svakodnevica se doista odvija sporijim tempom i u mirnom suživotu s prirodom. Specifičnog mentaliteta i posebnoga narječja, ove male zajednice ponekad se čine poput klubova u kojima znaju tajnu sretnoga života

Zanima li vas kako je to živjeti na otoku, provedite nekoliko dana na Braču i upoznajte ljude koji su tu stvorili svoj dom. Istražite bračke šljunčane plaže i skrivene uvale te bogate maslinike i brojne vinograde. Prošećite proplancima kojima lijeno tumaraju simpatični magarci, dok ovce i koze pasu mirisne trave na svježemu morskom zraku. Otkrijte bogatu ponudu lokalnih proizvoda i probajte tradicionalne otočke specijalitete. Tko zna, možda vas iskustvo inspirira za životnu promjenu koja će i vas pretvoriti u Bračanina… što vjerojatno ne bi bila pogreška jer je Brač nedavno proglašen i jednim od deset svjetskih otoka najboljih za život.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od 8 dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća:

 

1. dan: Dolazak u Split, razgledavanje Dioklecijanove palače, noćenje

2. dan: Odlazak na Brač, noćenje

3. dan: Izlet Bol, uspon na Vidovu goru, degustacija vina, boravak na plaži Zlatni rat

4. dan: Izlet Omiš, vožnja brodicom kroz kanjon rijeke Cetine

5. dan: Izlet Supetar, obilazak tematske staze Dolce vita

6. dan: Posjet Muzeju ulja u Škripu (mogućnost pješačenja ili bicikliranja), posjet etnoekoselu Dol u Postirama

7. dan: Izlet Pučišća, obilazak kamenoklesarske škole

8. dan: Odlazak

OMNIVIA-Srednja_Dalmacija
Posjetit ćete:  SPLIT  ·  BRAČ  ·  OMIŠ

Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. |  Smještaj 3*, 4* i 5* moguć je u hotelu i privatnom smještaju. |  Prijevoz je moguć u organizaciji agencije. |  Stručno vođenje moguće je na engleskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). |  Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Ostali OMNIVIA višednevni programi: