Okusi i mirisi – vina Dalmacije

Nezaboravno osjetilno iskustvo Dalmacije i Dalmatinske zagore upoznavanjem i degustacijom vrhunskih autohtonih vinskih sorti i tradicionalnih lokalnih specijaliteta na autentičnim lokacijama.

Nezaboravno osjetilno iskustvo Dalmacije i Dalmatinske zagore upoznavanjem i degustacijom vrhunskih autohtonih vinskih sorti i tradicionalnih lokalnih specijaliteta na autentičnim lokacijama.

In vino veritas… a istina je to da je ovaj šestodnevni program odlična prilika za upoznavanje najboljih, autohtono dalmatinskih, no danas već svjetski poznatih vina. Aranžman je to stvoren za sve ljubitelje vina i one koji će to tek postati!

Vođeni iskusnim somelierom upoznat ćete osnovne tehnike kušanja vina koje će vam obogatiti degustacije koje slijede. Obilazeći izvorišta vrhunskih vina te uz kušanje tradicionalnih lokalnih jela i slastica imat ćete priliku doživjeti nezaboravna enološka iskustva isprobavajući najbolja vina ovog podneblja – od izvornoga kaštelanskog crljenka, pretka zinfandela, preko legendarne svježe kujundžuše te iznenađujuće plavke i zlatarice do poznatog dingača pelješkog vinogorja. A to je tek dio nekoliko desetaka autohtonih dalmatinskih sorti, zbog čega se Dalmacija nalazi na tronu vinskih regija svijeta i u itinereru svakog bon vivanta.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od 6 dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća:

1. dan: Dolazak u Split, obilazak Dioklecijanove palače, kušanje vrhunskih autohtonih vinskih sorti na nekoliko lokacija uz jela, upoznavanje s osnovnim tehnika kušanja vina
2. dan: Izlet u Omiš, vožnja brodicama kroz kanjon rijeke Cetine, večera u restoranu u kanjonu uz degustaciju vina omiškog vinogorja uključujući pribidrag (tribidrag)
3. dan: Izlet u Imotski, obilazak Modrog jezera i Crvenog jezera te tvrđave Topana iz 10. stoljeća, posjet vinogradima autohtone sorte kujundžuša, degustacija vina u obiteljskoj vinariji, ručak u eko selu, panoramska vožnja prema Makarskoj, degustacija tradicionalne torte makarana
4. dan: Izlet u Vrgorac, obilazak tornja Avala i tvrđave Gradina iz 15. stoljeća, posjet organskom obiteljskom vinogradu, kušanje autohtonih sorti vina plavka i zlatarica uz degustaciju vrgoračkog pršuta
5. dan: Izlet u Ston, degustacija sorte dingač uz ručak u Malom Stonu, posjet farmi kamenica, obilazak stonskih zidina te solane i muzeja vina
6. dan: Odlazak iz Splita.

OMNIVIA-Srednja_Dalmacija
Posjetit ćete:  SPLIT  ·  OMIŠ  ·  IMOTSKI  ·  VRGORAC  ·  STON

Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. | Smještaj 3*, 4* i 5* je moguć u hotelu i privatnom smještaju. | Prijevoz je moguć u organizaciji agencije. | Stručno vođenje je moguće je na engleskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). | Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Ostali OMNIVIA višednevni programi: