Kuham i uživam – mediteranska kuhinja

Kulinarske radionice mediteranske kuhinje (UNESCO) pod mentorstvom vrhunskog chefa. Obilazak obiteljskih imanja i gospodarstava, upoznavanje lokalnog kulturnog i gastronomskog nasljeđa.

Imamo za vas izvrstan recept za odličan provod! Temelji se na mediteranskoj kuhinji, a trebat će vam samo dva sastojka — dobra volja i naš kontakt. Evo i uputa:

Dođite u Omiš, šarmantni gradić u srcu Dalmacije. Smjestite se u prekrasnu vilu i doživite lokaciju najprije degustacijom domaćih proizvoda iz okolice. Neka se vaši prvi dojmovi slegnu preko noći. Idući dan upoznajte se s osnovama mediteranske prehrane koja je toliko posebna da se nalazi na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. Treći dan provedite u Klisu, jedinstvenom mjestu u kojemu ćete svim osjetilima iskusiti tradicionalni stil života na dalmatinskoj zemlji. Dan poslije, odmorni i nadahnuti, upustite se u pripremu autentičnog dalmatinskog jela od lokalnih namirnica. Potom posjetite muzej i vidikovac. Cijeli peti dan posvetite važnom dijelu mediteranske kuhinje — vinu. Obiđite nekoliko dalmatinskih obiteljskih vinarija, upoznajte i isprobajte autohtona vina koja dozrijevaju u njihovim podrumima i naučite s kojim se jelima sljubljuju. Prespavajte. Idućeg jutra uputite se u Split, središte Dalmacije čije će vas znamenitosti, stare kamene ulice, čitavo ozračje, te brojni odlični restorani i barovi ispuniti iskonskim duhom Mediterana. Posljednjeg dana zaokružite čitav doživljaj pripremom tradicionalnog mediteranskog objeda.

Budete li pravilno slijedili ove upute, sigurni smo da ćete na kraju dobiti potpuni uvid u mediteranski načina razmišljanja: život i dobra hrana namijenjeni su uživanju!

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od 8 dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća:

 

1. dan: Dolazak u Omiš, smještaj u vilu, košara lokalnih proizvoda dobrodošlice

2. dan: Kulinarska radionica mediteranske kuhinje pod mentorstvom vrhunskog chefa

3. dan: Izlet u Klis – posjet tvrtki Stella Croatica, njihovoj proizvodnji ušećerenih badema i botaničkom vrtu, obilazak Muzeja maslinovog ulja, posjet Kliškoj tvrđavi

4. dan: Kulinarska radionica mediteranske kuhinje, priprema soparnika u OPG Gata, posjet Muzeju Poljičke republike i vidikovcu

5. dan: Upoznavanje autohtonih sorti vina (vinogorje Imotski, Vrgorac, Komarna), posjet obiteljskim vinarijama, edukacija o uparivanju vina s jelima

6. dan: Izlet u Split, razgled grada, ručak

7. dan: Kulinarska radionica mediteranske kuhinje pod mentorstvom vrhunskog chefa, dodjela diploma

8. dan: Odlazak

Posjetit ćete:  OMIŠ · KLIS · BRAČ · DALMATINSKO ZALEĐE · IMOTSKI · SPLIT

Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. | Smještaj 3*, 4* i 5* je moguć u hotelu i privatnom smještaju. | Prijevoz je moguć u organizaciji agencije. | Stručno vođenje je moguće je na engleskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). | Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Ostali OMNIVIA višednevni programi: