Gusarska noć u kanjonu rijeke Cetine

Susret sa stoljetnom tradicijom omiških gusara uz posjet tvrđavi Mirabela. Sudjelovanje u bitci s gusarima na rijeci Cetini te gusarske igre i ples uz bogatu gusarsku večeru – jela u kojima su uživali i omiški gusari.

Stoljetna gusarska tradicija učinila je Omiš prepoznatljivim turističkim biserom smještenim u srcu Dalmacije između Splita i Makarske rivijere. Prisjećajući se bogate gusarske povijesti 12., 13. i 14. stoljeća sežemo do gospodara Omiša, knezova Kačića, kojima se plaćao danak za sigurnu i na taj način jedinu moguću plovidbu tim dijelom Jadrana. Glavna je gusarska baza bila rijeka Cetina sa svojim otokom ispred današnjeg restorana Kaštil Slanica.

Gusarska tradicija i danas je živa na ulicama Omiša pa je i sami možete iskusiti. Budite dio gusarske bitke na rijeci Cetini i dopustite da vas zarobe omiški gusari jer ono što slijedi nikad nećete zaboraviti: gusarska zabava i večera u restoranu Kaštil Slanica, na temu „jela omiške stine, Cetine i mora“, u kojima su nekada uživali i nadaleko poznati omiški gusari.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od 1 do 3 dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća:

1. dan: Dolazak, stručno razgledanje Omiša na temu omiških gusara, posjet gusarskoj tvrđavi Mirabela

2. dan: Program „Gusarska noć u kanjonu Cetine“ (vožnja brodicom kroz kanjon, napad omiških gusara, gusarska večera, zabava uz glazbu uživo i gusarske igre)

3. dan: Odlazak

You will visit:  OMIŠ  ·  CETINA RIVER CANYON

Aranžman se može realizirati u periodu od ožujka do studenog za grupe od 30 do 200 osoba. |  Smještaj 3*, 4* ili 5* moguć je u hotelu i privatnom smještaju. | Prijevoz je moguć u organizaciji agencije. | Stručno vođenje moguće je na engleskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). | Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Other OMNIVIA multi-day programs: