The Bread Project

The Bread Project

Predstavili Hrvatsku kruhom ispod peke

The Bread Project je djelo nizozemskih fotografa i pisaca Mirjam Letsch i Hansa de Clercqa. Projekt je nastao iz njihove suradnje na međunarodnoj knjizi “Artisan Bakers” Johana Patera, pekara četvrte generacije koji je želio ispričati priču o tradicionalnom pravljenju kruha i starim vještinama od kojih su mnoge već izgubljene. Potraga za nadahnjujućim vizualnim pričama o brašnu, kruhu, pekarama, bakama i starim receptima je Mirjam i Hansa odvela diljem svijeta: Maroko, Poljska, Portugal, Njemačka, Indija, Island, Iran, Uganda, Moldavija samo su neke od zemlja koje su do sada obišli, a posjetili su i Hrvatsku.

Na poziv voditelja projekta, predstavili smo kruh ispod peke čija se receptura nije mijenjala stoljećima – spravlja se od samo četiri sastojka koja vješte ruke i dobra peka pretvaraju u topao kotač omamljujućeg mirisa, hrskav izvana, a mekan iznutra. Drago nam je što je bezvremenski i poseban kruh ispod peke našao svoje mjesto u ovom živopisnom projektu te što je međunarodno prepoznat kao naše nacionalno nasljeđe.

Želite li i sami naučiti tradicionalnu pripremu kruha ispod peke, pogledajte našu mentoriranu jednodnevnu ili višednevnu kulinarsku radionicu u našem restoranu gdje ga svakodnevno pripremamo više od dva desetljeća.

Photo by The Bread project

The Bread Project možete pratiti na njihovim Instagram i Facebook stranicama te preko oznake #breadprojectworldwide

Photos by The Bread project