Travelife partner

Travelife partner

Posvećeni održivom razvoju

OMNIVIA je uspješno obnovila Travelife Partner certifikat do lipnja 2022. godine. Radi se o drugoj fazi implementacije visokih standarda Travelife sustava održivog poslovanja za koju je OMNIVIA morala proći reviziju svih segmenata društveno odgovornog poslovanja: energetsku efikasnost i zaštitu, upravljanje vodom i otpadom, emisiju plinova, praksu o radnoj snazi, ljudska prava, odnose u zajednici, očuvanje ekosistema, kulturne utjecaje, zdravlje i sigurnost, etičnu poslovnu praksu, upravljanje dobavljačima i zaštitu kupaca.

Nikad kao danas, fokus turističkih agencija, ali i cijele turističke industrije, nije bio toliko usmjeren na održivo poslovanje. Od trenutka uvođenja Travelife Partner certifikata 2015. godine, a godinu dana ranije i ISO sustava upravljanja kvalitetom, pokazali smo da OMNIVIA ide u korak s trendovima turističkog tržišta koji su se u to vrijeme tek nametali kao takvi. Danas, pet godina kasnije, ponosno možemo reći da smo uspješno završili proces recertifikacije te idemo u smjeru daljnjeg napretka, komunicirajući i dalje važnost odgovornog ponašanja i održivog poslovanja u turizmu na način da resurse koje koristimo očuvamo i unaprijedimo za buduće generacije.

Iako nas je proces recertifikacije inspirirao da poduzmemo dodatne aktivnosti u pogledu društvenog odgovornog poslovanja, nametnula nam se i činjenica da održivo poslovanje nije uvedeno certifikacijom već je Travelife Partner certifikat  potvrdio  ono što zaista od prvog dana i jesmo, a to je društveno odgovorna destinacijska management kompanija.

Travelife Partner certifikat nama omogućuje međunarodnu prepoznatljivost na tržištu, a klijentu sigurnost pri odabiru organizatora putovanja, standardizaciju poslovnih procesa i monitoring nad njima, a upravi i zaposlenicima osjećaj da svojim aktivnostima pozitivno doprinose razvoju destinacije u kojoj žive i rade. rekla je Dunja Kadrić, direktorica turističke agencije OMNIVIA.

Kao vodeća inicijativa za osposobljavanje, upravljanje i certificiranje turističkih tvrtki koje su posvećene održivom razvoju, Travelife svojim certifikatom i logotipom jasno potvrđuje koliko ozbiljno i odgovorno OMNIVIA pristupa razvoju turizma u Hrvatskoj.