Epidemiološke mjere

Epidemiološke mjere

OMNIVIA i #ostanimoodgovorni

Turizam je jedan od sektora koji je najviše pogođen pandemijom koronavirusa. No, zahvaljujući kvalitetnom javnozdravstvenom sustavu i visokim epidemiološkim standardima, Hrvatska ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u EU. Tako je i ove godine, za veliki broj turista najsigurnija i najbliža destinacija za odmor na Mediteranu.

Zaštita zdravlja korisnika i pružatelja usluga te naših djelatnika oduvijek nam je izrazito važna. Stoga smo u vrijeme pandemije koronavirusa odlučili adekvatno reagirati prilagođavanjem poslovanja preporukama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te uvođenjem sljedećih preventivnihmjera:

  1. Prije polaska na izlet, gosti će biti upoznati s mjerama koje se provode prije, za vrijeme i nakon obavljanja usluge, bilo od strane djelatnika agencije ili vodiča.
  2. Nadzor nad zdravstvenim stanjem osoba koje dolaze u kontakt s gostima (zaposlenik agencije, vodič, skiper i dr.) provodit će se kroz dnevno mjerenje tjelesne temperature. Ako je tjelesna temperatura viša od 37,2 °C, ako se osoba ne osjeća dobro ili ima bilo koje znakove bolesti (odnosi se na sve simptome i znakove bolesti, ne samo na bolesti dišnih puteva), o tome je dužna obavijestiti svog nadređenog, odnosno turističku agenciju OMNIVIA. Takva osoba neće dolaziti na posao dok se telefonski ne javi liječniku obiteljske medicine ili hitnoj medicinskoj službi ako joj je izravno ugrožen život ili teško narušeno zdravlje.
  3. U interakciji s gostima potrebno je pridržavati se odgovarajućeg fizičkog razmaka od 1,5 m.
  4. Potrebno je smanjenje svakog, osim nužnog bliskog kontakta tijekom provedbe usluge. Potrebno je izbjeći rukovanje prilikom dočeka i odlaska gostiju.
  5. Mjesta za pauze moraju biti dovoljno prostrana kako bi omogućila odgovarajuću socijalnu distancu.
  6. U uredu turističke agencije OMNIVIA gostima je na raspolaganju dezinfekcijsko sredstvo za ruke.
  7. Između klijenata provodi se potpuna dezinfekcija svih prijevoznih sredstava, sve opreme i alata (kacige, pojasevi, neopreni i dr.), stolova u ugostiteljskim objektima i ostalih površina s kojima su klijenti bili u doticaju. Površine se dezinficiraju i čiste sredstvom na bazi alkohola (min 70%).
  8. Svaki program može se provoditi s više osoba ako su zajedno došle, odnosno ako su iz iste obitelji ili iste grupe. Radi li se o individualnim dolascima, predlažemo zajedničko korištenje samo uz osiguranu distancu od 1 metra među korisnicima dok ta distanca ne bude smanjena ili ukinuta od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Uz sve navedeno, u obzir se uzimaju preporuke te provode mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su na snazi na datum pružanja usluge.

Svi OMNIVIA programi prilagođeni su privatnim polascima uz mogućnost prilagodbe programa zahtjevu klijenta.